Mikor kell a balatoni strandokat felújítani? Hát a nyaralási szezonban!

2019.06.17. 21:09

"Nincs az a pr-es, önkormányzati, közbeszerzési vagy uniós pályázati bullshit, amivel meg lehetne magyarázni, miért az év legmelegebb időszakában, a nyári szezon elején kezdik el építeni Fonyódon a futópályát(?) a környék egyik legnépszerűbb szabadstrandján"

- írta egy olvasónk, és a mellékelt képek alapján tényleg elég bizarr a strand látványa.

A Velvet a lellei strandon talált hasonló állapotokat. És még egy rakás másik Balaton parti városról jöttek ugyanilyen hírek.

A fonyódi képeket küldő olvasónk meg is találta, hogy miről lehet szó: egy március végi hírből kiderült, hogy "a Délnyugat-Balaton öt települése 1,4 milliárd forint támogatást nyert szabadstrandjai felújítására. A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata által megújul Balatonboglár, Balatonmáriafürdő, Fonyód, Balatonfenyves és Balatonlelle egy-egy partszakasza is". A hír szerint 

a nyári szezonra elkészülő felújításoknak köszönhetően a strandok komfortosabbak, modernebbek és biztonságosabbak lesznek.

Egy gond van csak: a nyári szezon javában tart, és a tervezőket, kivitelezőket láthatóan egyáltalán nem zavarta, hogy a felújítások bőven a szezonba nyúlnak. Állítólag június vége a befejezési határidő (ami ugye szintén a nyár közepe), de Fonyódon például szinte biztos, hogy nem lesznek kész akkorra se.