16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Fél Józsefvároson keresztül kergetett egy késes bolti rablót egy vevő

keses-rablo-1
2019.06.18. 17:42

Nem jutott messze a zsákmánnyal címmel adta ki a hírt a police.hu arról a rablásról, amit hétfő este követtek el egy józsefvárosi, Práter utcai dohányboltban. A rablót állampolgári segítséggel sikerült gyorsan elkapni. A rendőri bikkfanyelven leírt történetet csodálatosan színezi ki az a beszámoló, amit Veres Viktor fotós, a rabló üldözője a közösségi oldalán elmesélt. Cikkünkben az érdekesség kedvéért a két leírást párhuzamosan közöljük:

Veres Viktor: Este háromnegyed kilenckor gondoltam egy merészet és lementem cigiért a Práter-Szigony sarkon lévő dohányboltba. Leértem a bolthoz, de nem mentem be, mivel beszéltünk még - addig amíg telefonálok nem megyek vásárolni, az illem ezt diktálja - amikor arra lettem figyelmes, hogy kiabálás hallatszik ki a boltból. 

Majd kinyílt az ajtó és először kijött egy hoki (a józsefvárosi szlengben a legalja bűnöző - a szerk.), majd utána az egyik kislány a boltból, aki kiabált hogy. "Hívjátok a rendőrséget!!!" Ekkor az egyik törzsvásárló - egy remek cigány ember - széttárt karokkal elé ugrott, de aztán - szerencsére - az esze nagyobb lett mint a bátorsága és inkább engedett. 

Na gondolom ennek fele sem tréfa, úgyhogy szegény Gáborra azon nyomban rávágtam a telefont... :) Eközben a hoki a közelben álló 5-6 ember felé kezdett kaszabolni a kezében lévő késsel, miközben valami ilyesmit kiabált hogy "szétvágok mindenkit", majd az eladó kislány nekirepült a bolt előtt lévő, a KRESZ tábla oszlopára szerelt kukának. 

Nevezett eladó kislány nagyon jó fej, kb. 90%-ban nála vásárolok, úgyhogy sejtheted hogy idegállapotba kerültem. Hoki úr ekkor elkezdett futni a Szigony utcán az Üllői út felé. Rákiáltottam Petőfit idézve, valami ilyesmit: "Szétvágod ám a kurva anyádat", majd gyíííí! És indult is a nyócker sprint futam!

Közben hívtam a megfelelő telefonszámot amelyet - jó szokás szerint kb. azonnal fel is vettek - és a vonal túloldalán lévő SZAKEMBERNEK élőben mondtam hogy melyik térfigyelő kamera felé megyünk, milyen irányban haladunk. 

Police.hu: A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. június 17-én 20 óra 53 perckor érkezett bejelentés, miszerint Budapest VIII. kerületében, a Práter utcában egy férfi kirabolt egy dohányboltot. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy az ismeretlen férfi egy késsel megfenyegette az eladót, majd elvett 122 ezer forintot a kasszából.

Veres Viktor: Ezután a Tömő utcában (hiányos kockakő) a nyargalás közben beleléptem egy fasza "hiánygödörbe". Így jutottunk el a Bókay utcai gyerekkórház elé, ahol ez a paraszt jó eséllyel észrevett, és elkezdett radarozni, vagyis körbeforogni. Mivel tudtam hogy egy baszott nagy halef van nála, taktikailag bújás következett a kocsik közé, merthogy amint említettem azért nála volt egy alapos dikics, nálam meg semmi a kurva nagy hős-egómon kívül. :D :D :D 

Aztán hoki úr kicsit lefagyott, vagyis idement - odament - idement - odament, majd egyszer csak átvágott az Üllői úton, egyenesen a ferencvárosi oldalra. Ekkorra már jó nagy lárma volt a környéken, percek alatt szirénázó rendőrautók jöttek minden felől. 

Police.hu: A járőrök a bejelentő segítségével, személyleírás alapján azonosították, és a helyszín közelében, a IX. kerületi Tűzoltó utcában 21 órakor elfogták a 21 éves budapesti A. Rolandot, akinél hiánytalanul megtalálták az eltulajdonított összeget.

Részlet a rendőrségi felvételből, a kép bal oldalán az elkapott bolti rabló látható.
Részlet a rendőrségi felvételből, a kép bal oldalán az elkapott bolti rabló látható.
Fotó: Police.hu / youtube

Veres Viktor: Én - igen tudom szabálytalan meg veszélyes volt, tudom, de hát a vadászösztön hajtott, na ;) - szintén átrohantam az Üllőin keresztül Franzstadba, és az egyik épp érkező csíkost leintettem, mondván hogy én vagyok a bejelentő és én kergetem ezt a faszt. Gyorsan beültem és mutattam nekik hogy a Thaly Kálmán utcában hol tűnt el a hoki, az eltűnés helye épp egy átjárónál volt, ami egy hatalmas udvarra vezetett. Eközben nagyon profin természetesen minden irányból jöttek a rendőrök, így az általam udvarra vezető átjáró és udvar másik végén az urat már várták.

Police.hu: Az elkövetőt a józsefvárosi rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek letartóztatására.

Veres Viktor: És igen: egyből szépen meg is vasalták, vagyis konkrétan rábaszott ahogy azt kell.

(Borítókép: Police.hu / youtube)  • Hírek
  • Hírek