Pongrác
12 °C
23 °C

Nem kért engedélyt Kálmán Olga a kampányvideóihoz az ATV-től

2019.06.23. 14:11

Kálmán Olga, a DK főpolgármester-jelöltje az elmúlt két napban két olyan videót is kirakott a hivatalos Facebook-oldalára, amiben Tarlós István főpolgármesterrel szócsatázik korábbi munkahelye, az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Kálmán Olga azonban nem kért engedélyt a csatornától, hogy használhassa a felvételeket, írja az Origo.

A televíziós felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója az Indexnek megerősítette, hogy Kálmán Olga valóban nem kért és nem is kapott engedélyt a felvételek felhasználására.

Szeretnénk elkerülni a peres eljárást, ezért várjuk Kálmán Olga vagy a DK megkeresését. Egyébként a helyzetet súlyosbítja az, hogy ezekbe az ATV-s felvételekbe belenagyítottak, hogy a csatorna logója se látszódjon.

Megkerestük a DK sajtósát, Wirsching Viktóriát, aki azt írta,

a Demokratikus Koalíció számtalan alkalommal használ politikusairól rövid videórészleteket tévéműsorokból, senki korábban ezeket nem kifogásolta. Az ATV-vel korrekt szakmai viszonyt ápolunk, így ezt a kérdést is tisztázni fogjuk velük.

A DK sajtósa az ügyhöz még hozzáfűzte, "a Fidesz-média minden felületén, minden elképzelhető módon támadja a jelöltjüket", szerinte ebből is az látszik, hogy "a Fidesz kit tart valódi ellenfelének".