Karácsony állatvédelmi chartát hirdetett

DSZZS20190623005
2019.06.23. 12:14

Állatvédelmi chartát hirdetett Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje vasárnap, hogy segítse az emberek és az állatok harmonikus együttélését a városban, tudósított az MTI a sajtótájékoztatóról.

Karácsony Kunhalmi Ágnessel, az MSZP országos választmányi elnökével, Szabó Rebekával, a Párbeszéd elnökségi tagjával és zuglói alpolgármesterrel, Perédi Gergellyel, a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület elnökével és egy kutyával közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy céljának tartja

  • új, korszerű állatmenhelyek létrehozását,
  • a kényszerszaporítókkal szembeni fellépést,
  • egy, a zuglóihoz hasonló ivartalanítási program kiterjesztését,
  • Budapest méhbarát várossá alakítását,
  • a biológiai szúnyogirtásra való átállást,
  • és a madarak, köztük a fecskék, továbbá a denevérek visszatalálását a városba.

Karácsony Gergely kérte, hogy az állatvédők és a magánszemélyek ajánljanak még témákat a chartához.

Kunhalmi Ágnes közölte, budapesti állatvédelmi ombudsman intézményének létrehozását kezdeményezik majd Karácsony Gergelynél, amennyiben a budapestiek főpolgármesternek választják. Szeretnék, ha az önkormányzat a jövőben pályázati úton támogatná az állatok ivartalanítását, chippel történő ellátását, valamint az oktatásban és az egészségügyben is nagyobb szerepet kapna az állatterápia.

Karácsony Gergely kérdésre válaszolva kijelentette, büszkék a hamarosan elkészülő zuglói Pillangó park beruházásra, amelyet hosszú lakossági egyeztetés előzött meg, több körben módosították a terveket, hogy azok a lehető legtöbb helyi igényt kielégíthessék. Hangsúlyozta, a projektben kizárólag növény-egészségügyi okokból vágtak ki fákat.

A napokban Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP zuglói frakcióvezetője és Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke is bírálta Karácsony Gergelyt a Pillangó park beruházás miatt, kifogásolva a többi közt a "háromszoros túlárazást és a fakivágásokat.

(Borítókép: Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Szabó Rebeka, zuglói alpolgármester (Párbeszéd), Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos választmányi elnöke és Perédi Gergely, a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület elnöke (b-j) egy kutyával a Budapesti Állatvédelmi Charta címmel tartott sajtótájékoztatón, a zuglói Kassai téren, 2019. június 23-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)