Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Egy panzió és egy irodaház felrobbantásával fenyegetőzött, Budán fogták el

2019.06.26. 06:47

Bosszúból hívta fel a 112 segélyhívó számát és két épület felrobbantásával is fenyegetőzött az a 63 éves férfi, akit az újpesti rendőrök egy hegyvidéki lakásban fogtak el - közölte a rendőrség.

Egy férfi névtelenül tett bejelentést június 15-én reggel a 112-es segélyhívó számára, hogy egy nagybörzsönyi panzióban robbanás fog történni. Ezután a férfi még két egymást követő napon, június 20-án és 21-én is tárcsázta a segélyhívót, és a hívásokban ismét azzal fenyegetőzött, a szálláshelyet felrobbantja.  

A telefonáló eközben június 19-én is felhívta a segélyhívó központot, akkor viszont egy újbudai irodáról állította azt, hogy ott robbanótestek vannak és azok működésbe fognak lépni.

Az újpesti rendőrök azonosították a robbanásokkal fenyegető 63 éves K. Józsefet, aki a gyanú szerint egy személyes konfliktus miatt választotta ki mind a pest megyei, mint a budapesti helyszínt. A férfi ellen a nyomozók elfogatóparancsot adtak ki, majd június 24-én egy hegyvidéki lakásban elfogták.

A rendőrségen K. Józsefet közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.