Visszakapcsolják a vizet a nyíregyházi romatelepen

2019.06.28. 15:02 Módosítva: 2019.06.28. 15:08

A várható újabb kánikula miatt a Nyírségvíz Zrt. elkezdte visszakapcsolni az ivóvízszolgáltatást a romák által lakott Huszár telepen, és minden háztartásba feltölthető vízórát szerel be.

Mint megírtuk: csütörtökön a kánikula és a hőségriadó idején kapcsolták ki 40 háztartásban az ivóvizet a felhalmozódott közel 14 millió forintos tartozás miatt. Az ott lakók két közkútból hordhattak vizet maguknak.  A Nyírségvíz pénteken reggel az Index kérdésére azt válaszolta: a lakókat egy hónappal korábban értesítették a víz kikapcsolásáról, és lehetőséget adtak nekik adósságuk rendezésére vagy részletfizetésre. Ezek után is 10 millió forinttal tartoznak az ott lakók. 

A Nyírségvíz péntek délután újabb közleményt küldött, amelyben azt írta: egyeztetve Nyíregyháza város vezetésével, és fenntartva, hogy a tartozások rendezése elengedhetetlen,

a várható meleg időjárás miatt 38 INGATLANNÁL azonnal megkezdték a szolgáltatás visszaállítását A FELTÖLTHETŐ MÉRŐK BEÉPÍTÉSÉVEL, ketten időközben megállapodtak a tartozás rendezéséről.

A társaság a feltöltős mérő beszerelésének feltételeit igyekszik rugalmasan kezelni. Szükség van a létminimum beállítására, megállapodás kötésére a későbbi törlesztéshez, ennek előkészítése folyamatosan zajlik.  

Glonczi László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke korábban az Indexnek azt mondta: már három éve javasolták, hogy a telepen szereljenek fel feltöltős vízmérőket, amelyekkel megakadályozható lenne a kifizethetetlen adósságok felhalmozódása. A vízmérőkre pénzt kell feltölteni, amelyek csak a tartozások kifizetése után szolgáltatnak vizet.