250 óra közmunkára ítélték a mentősöket fojtogató 18 éves férfit

2019.07.01. 09:43

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy hónapon belül bíróság elé állított egy 18 éves férfit, akihez egy hozzátartozója hívta ki a mentőket május 31-án, a XIII. kerületben, mivel a fiatal sok gyógyszert vett be. A mentőegység – gyógyszermérgezés gyanúja miatt – kórházba akarta szállítani a terheltet, aki erre erőszakosan reagált, sértegetni kezdte mentősöket, majd ki akart ugrani az ablakon.

A két mentős fel akarta tartóztatni, vissza akarták húzni, amikor a férfi megrúgta őket, majd egyiküket megharapta, másikukat fojtófogásba vonta, és a fejét a falhoz ütötte.

Az ügyészségi közlemény nem szól arról, hogy a fiatal öngyilkos akart-e lenni, mindenesenetre a körülmények erre utalhatnak.

A fiatalt közfeladatot ellátó személy elleni bűntette miatt bűnösnek mondta ki vád szerint és 250 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Ellene az ügyészség súlyosításért, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélés és pártfogó felügyelet alkalmazása céljából fellebbezett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport