Kovács Zoltán: Magyarországon több olvasót vonzanak a kritikus hírportálok

2019.07.03. 21:47

Kovács Zoltán "Egy másik nézőpont a modern Magyarországról" címmel vendégcikkben reagált a Guardianen Timothy Garton Ash, világhírű brit történész nyilatkozatára. A történész nemrég arról értekezett, hogy Orbán Viktort azonnal meg kell állítani, mert a kormányfő az európai adófizetők pénzéből lerombolta Magyarországon a demokráciát. 

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint míg Ash temeti a magyar sajtószabadságot, addig Kovács a magyar médiában olvasta a történész kritikus sorait. 

A harsányan kritikus hírportálok Magyarországon több olvasót vonzanak 

- írta Kovács, aki szerint a tévénézők között is jelentős számban vannak jelen a hírfogyasztók, márpedig a magyarok 71 százaléka a tévéből tájékozódik. Míg Ash úgy látja, hogy a kormánypártok leépítették a bíróságok függetlenségét, addig Kovács szerint a hazai bírósági reformokat alaposan megvizsgálta az EU és a Velencei Bizottság, a vitás kérdésekre pedig mind pont került. 

Kovács szerint Ash az ideológiai meggyőződése miatt egyszerűen nem látja mi történik Magyarországon, ezért az államtitkár megosztott vele egy rövid összefoglalót arról, hogy nő a részvétel a választásokon, kevesebb a válás, sosem volt még ilyen magas a nők foglalkoztatottsága, a hazai GDP növekedés pedig az egyik legjobb az Európai Unióban.