Sorra vitte el a kocsikat, miközben jogosítványa sem volt

2019.07.03. 12:18

Kilenc hónap alatt öt autót lopott el egy 32 éves zirci férfi, emiatt most fegyházbüntetést szabna rá ki a Veszprémi Járási Ügyészség, írják az ügyészség honlapján. A lopások során a legtöbb autóval nem jutott túl messzire, 

feltehetően azért, mert még jogosítványa sem volt.

Először 2018 júliusában vitt el egy kocsit Zircen egy családi ház garázsából. A kocsiban benne hagyták az indítókulcsot, így a férfi nyugodtan autókázott vele addig, amíg rendőri ellenőrzés miatt tetten nem érték. Az első esetben még sikerült a járművet épségben visszajuttatni tulajdonosához, azonban az esetek többségében az áldozatok autói nem úszták meg ennyivel.

Tavaly októberben ugyanis hasonló módon sikerült elkötnie egy másik autót, amit – vezetői tudás híján – menet közben tört össze, a roncsot pedig otthagyta egy mellékúton. A férfit ezután a rendőrök elkapták, rövid időre le is tartóztatták, de szabadulása után három újabb kocsit kötött el.

Veszprémben sikerült egy kisteherautó visszapillantóját letörnie, miközben megpróbált kihajtani vele a tulajdonos udvarából. Végül nem is jutott el vele sokkal tovább, még a város területén igazoltatták, ahol kiderült, hogy

nem csak jogosítvány nélkül, de ittasan is vezetett.

Egy másik kisteherautóval Zircen pedig szintén az udvarból próbált kihajtani, amikor nekiment az egyik támfalnak, olyannyira, hogy az autó fennakadt, és mozgásképtelenné vált.

Idén áprilisban Dudaron utolsó kísérletekor két autóval próbált egy manővert végrehajtani: nyitott ajtókkal állt ugyanis két kocsi egy családi ház udvarán. Közülük az egyikkel a férfi kiállt a ház elé, míg a másikkal elhajtott – később ez az autó is visszakerült a tulajdonosához.

A férfit újfent letartóztatták, és most vádat emeltek ellene. A vádirat szerint pedig az ügyészség kezdeményezi ennek fenntartását, valamint fegyházbüntetést szabna ki rá, eltiltaná a közügyek gyakorlásától és a járművezetéstől.