Áttörte az ütközőbakot, centikkel a töltés széle előtt állt meg egy mozdony Érden

2019.07.08. 18:24 Módosítva: 2019.07.08. 22:02

Egy olvasónk jelezte, és küldött fényképet arról, hogy hétfő délután egy mozdony áttörte és lelökte a mellékvágány végéről az ütközőbakot Érden. A vontatott kocsik nélküli mozdony centikkel a Fehérvári út fölé épülő híd munkagödrének szélén állt meg.

A Mávinform megerősítette az esetet. Azt írták, hogy a Train Hungary magánvasút egyik mozdonya indult el engedély nélkül az első vágányról, majd kiütötte a csonkavágány végén a bakot, és hat tengellyel kisiklott. A baleset a vonatközlekedésben nem okozott gondot, sérülés nem történt, a baleset körülményeit pedig szakemberek vizsgálják.

Simó Károly érdi alpolgármester a Facebookon posztolt a szokatlan esetről. Leírta, hogy a vonat Érd Nagyállomásnál hajtott rá a mellékvágányra, majd a Velencei úti vasúti felüljárónál a töltés szélén állt meg. Simó képein az is látszik, hogy a mozdony teljesen túlfutott a síneken, és arról leszaladva akadt meg végül.

A mozdony egy ivóvízvezeték fölött állt meg, ezt lezárta a vízmű, statikusok vizsgálják, hogy mi a további teendő, tette hozzá. Simó közlése szerint a Velencei út forgalmát várhatóan le kell zárni az érintett szakaszon.

A töltés szélén megállt mozdonyról drónvideót is kaptunk.  • Hírek
  • Támogatások