Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Nagykanizsán közös polgármesterjelöltet indít az ellenzék

2019.07.08. 14:10

A Jobbik, az MSZP, a Momentum, az LMP és a DK az Éljen Városunk! Egyesület jelöltjét, Hári Tibor ügyvédet támogatja az őszi polgármester-választáson Nagykanizsán, jelentették be hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke arról is beszélt, hogy a város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul.

Azt mondta, az elmúlt tizenhárom évben több mint 10 százalékkal csökkent a város lakossága, és gazdasági ereje is visszaesett. Horváth Jácint szerint ennek fő oka, hogy a helyi önkormányzati testület nem képes mozgósítani azokat az erőket, amelyek jó pályára állítanák a város gazdasági fejlődését. Az őszi önkormányzati választáson szeretnének meghatározó többséget szerezni és az új testülettel a város gazdasági erejét visszaadni - mondta.

Az egyesület polgármesterjelöltje, Hári Tibor ügyvéd tiszta múltú, tisztakezű ember, életkoránál, tapasztalatánál fogva alkalmas a város irányítására - mondta Zakó László, a Jobbik Zala megyei elnöke. (MTI)