Közös polgármestert indít a Jobbik, az LMP és a Momentum Debrecenben

2019.07.09. 11:57

Kőszeghy Csanád Ábelt, a Jobbik helyi önkormányzati frakcióvezetőjét indítja közös polgármesterjelöltként Debrecenben az őszi önkormányzati választáson a Jobbik, a Momentum és az LMP - jelentették be a három párt képviselői az MTI tudósítása szerint.

Mándi László, a Momentum debreceni elnöke azt mondta, hogy a jelöltet kilencéves önkormányzati képviselői gyakorlata, frakcióvezetői és pénzügy bizottsági elnöki munkája teszi alkalmassá, hogy a három párt közös jelöltjeként induljon a városvezetői posztért.

Kőszeghy Csanád Ábel közölte, hárompárti szövetségük továbbra is nyitott más pártok, illetve civil szervezetek előtt, ezért a képviselőjelölti listát csak később hozzák nyilvánosságra.

Ugyanakkor az MSZP-vel és a DK-val zátonyra futottak a korábbi tárgyalások, további egyeztetéseknek a két parlamenti párt helyi szervezeteivel nem látják értelmét.

Jármi Péter, az LMP hajdú-bihari elnöke kijelentette: pártjuk és az új pártszövetség a politikai élet megújítására törekszik Debrecenben.

Kőszeghy Csanád Ábel a készülő hárompárti, illetve polgármesterjelölti programjából a debreceni kertségekben élők falusi csokkal támogatott házépítési lehetőségének biztosítását, a bérlakásépítést, a belvárosi zöldfelületek növelését és a városi közlekedés racionalizálását emelte ki.