Feljelentést tesz a Momentum egy Pesti Srácok-cikk miatt

2019.07.12. 18:18

Közösség elleni uszításért büntetőfeljelentést tesz a Momentum egy, a pestisracok.hu-n megjelent írás miatt, írja a párt Facebook-oldalán. A PS-en megjelent cikk arra reagál, hogy a DK képviselőinek kezdeményezésére az EP szociáldemokrata frakciója úgy döntött, nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az EP szakbizottsági tisztségeire.

A DK, a Momentum és az MSZP azért sem részei a magyar ellenzéknek, mert ők nem ellenzék, hanem ellenség – nemcsak a magyar kormányé, hanem a magyar nemzeté, mindannyiunké.

– olvasható a Pilhál Tamás által jegyzett írásban. A Momentum az írás zárógondolatát kifogásolja, mi szerint:

Lehet bámészkodva várni a következő orvtámadásukat a magyar nemzet ellen, és majd újra megdöbbenni rajta. Javaslom, ne tegyük. Semmi meghökkentő nem lesz benne. Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez.

"Ez a hangnem elfogadhatatlan, megengedhetetlen, hogy nagy nyilvánosság előtt bárki így fenyegesse az ellenzéki pártokat és szavazóikat" – írja a feljelentést bejelentő Facebook-bejegyzésben Nemes Balázs, a Momentum szóvivője. A párt közösség elleni uszítás bűntettének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen. 

Az írást jegyző Pilhál Tamás legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy egy képet osztott meg a Facebook-oldalán,  amelyen  be lehetett látni Nagy Blanka diáklány szoknyája alá . Pilhál később bocsánatot kért Nagy Blankától a dologért, és „rossz viccnek" nevezte azt.

(Címlapkép: Momentum facebook)