Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két graffitizőt

2019.07.23. 09:20

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két fiatalt, akik Ceglédbercelen lakó- és középületeket firkáltak össze, olvasható a Ceglédi Járási Ügyészség közleményében. 

A két osztálytárs még júniusban festékszórókkal és filcekkel indult neki a dolognak, és többek között a községi önkormányzat sportpályájának kerítését, a vasútállomás zajvédő falát és egy rendelőintézet kerítését firkálták össze. 

Ezután egyikük lakóhelyére mentek, ahonnan biciklivel indultak újabb körre festékszórókkal felszerelkezve, és két családi ház kerítését fújták le, valamint több középítményt, így a Málenkij Robot emlékmű egyik oszlopát, az Eötvös József Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola falát, továbbá a Szabadidőpark épületének falát, valamint a Művelődési Központ kerítését is összefirkálták. 

A Ceglédi Járásbíróság a gyanúsítottakkal szemben a büntetés kiszabását 1-1 évre elhalasztotta, és előírt számukra 120 illetve 150 óra jóvátételi munkát, továbbá pártfogó felügyelet alá helyezte mindkettőjüket. A bíróság ítéletével szemben további jogkövetkezmények kiszabásáért az ügyészség fellebbezést nyújtott be.