A börtönben megváltozott, prímszámokkal foglalkozik a battai rém

2019.07.24. 20:01

Öt ember életét oltotta ki Balogh Lajos a kilencvenes években. Az összes gyilkosságra pontosan emlékszik. 

Magát azt, hogy embert öltem, azt nem bánom egyáltalán. Kipróbáltam és jó volt. Tetszett.

– mondta az RTL Fókusznak.

A százhalombattai rém néven elhíresült sorozatgyilkost négy nő kegyetlen kivégzése miatt ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre. Balogh 1994-ben megölte 16 éves sógornőjét. Majd barátjának 14 éves barátnőjét, aztán két futónőt. Mint a műsorból kiderül, vállalja a tetteiért a felelősséget. Talán az egyetlen gyilkosság, amit a mai napig nem bánt meg az az apja megölése volt. Bár emiatt pont nem ítélték el. 

Balogh Lajos évekig a Szegedi Csillag börtönben raboskodott. Sok volt vele a gond. Balhés volt és kezelhetetlen. Majd évek teltek el és lenyugodott. Most a Kozma utcai Fegyházban tartják fogva. Ahogy mondja teljesen megváltozott a világszemlélete onnantól kezdve, hogy ide került. Egy börtön pszichológusnak köszönhetően.

Ma már teljesen másképp látja a világot állítása szerint. Azt meséli, hogy a tudományok érdeklik. Szerinte egy érdekes felfedezésre jutott. 

Az oxfordi egyetem professzora tartotta ezt a műsort, és a prímszámokról volt benne szó és először csak hobbi szinten kezdtem vele foglalkozni, hogy mi lehet ebben olyan nagy rejtély. És egyre mélyebben beleástam magam. És nekem mára szent meggyőződésem lett, hogy én pontosan tudom, hogy mik a prímszámok.

- jelentette ki.

Szüksége lenne egy matematika tanárra vagy egy jogi képviselőre. Akik segítenek neki a legalább tíz új felfedezését napvilágra hozni. Ha ezt előadom egy matematikusnak, akkor meggyőződésem, hogy ő is azt fogja mondani, hogy át kell írni a matematika könyveket. Tehát alapjaiban fogja megváltoztatni a jelenlegi tudomány állását a matematikáról, közölte. 

Balogh Lajos szabadulását öt év múlva ugyan felülvizsgálják. Szerinte sohasem szabadulhat a rácsok mögül. Azért mert annyira brutális dolgokat követett el. Ahogy meséli, bele is törődött már.