Van egyetem, ahol az ápolás és betegellátás szak a legnépszerűbb

2019.07.25. 19:49

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) is közzétette, az intézménybe szerda este felvételt nyerő diákok részletes statisztikáit. Közleményük szerint  összesen 5186 hallgató nyert felvételt, akiknek

  • 61%-a alapképzésen
  • 17%-a osztatlan képzésen
  • 14%-a mesterképzésen kezdheti meg tanulmányait, míg
  • a FOKSZ képzéseken a felvettek 8%-a fog tanulni.

A képzések között továbbra is a legnépszerűbbek közé tartozik az ápolás és betegellátás, az általános orvos, a jogász és a pszichológia szak, de sokan érdeklődtek az osztatlan tanári szakok, valamint a mérnökinformatikus, a fogorvos, a gazdálkodási és menedzsment szakok iránt is, írták.

A felvettek számát vizsgálva is hasonló a sorrend:

a legtöbb hallgató, több mint 650 fő az ápolás és betegellátás alapszak különböző szakirányaira érkezik az intézményben.

Az általános orvos osztatlan és a pszichológia és a gazdálkodási és menedzsment alapszakokon több mint 200-200, a jogász osztatlan képzésen csaknem 200, a mérnökinformatikus alapszakon 170, míg az osztatlan tanári szakokon mintegy 250 hallgató kezdheti meg tanulmányait.

A legmagasabb ponthatárok a germanisztika [német nemzetiségi] (490) a kommunikáció és médiatudomány (461), a nemzetközi tanulmányok (458), a jogász (460), a pszichológia (436) szakon, és az osztatlan tanáriszakokon (max. 461) voltak.

Idén a PTE legtöbb kara növelte a beiskolázási létszámait, és az intézmény felvételieljárásban elért eredményeit tovább javítják az új külföldi hallgatók és a pótfelvételi eljárásban bekerülőhallgatók. Mindezeket figyelembe véve 2019 őszén várhatóan 7000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait, írták.

Ebben a cikkünkben részletesen beszámoltunk arról, hogy kihirdették a felvételi ponthatárokat szerda este.  • Bérelnék
  • Bankszámla