Hunvald György kilép az MSZP-ből és civilként folytatja a politizálást

2019.07.26. 07:46

Hunvald György, korábbi erzsébetvárosi polgármester Facebookon jelentette be, hogy 26 év után kilép az MSZP-ből. Döntését azzal indokolta, hogy bár ő szeretett volna elindulni az októberi önkormányzati választásokon, az a kerületi ellenzéki együttműködésben résztvevő pártok némelyike kizárta. 

A helyzetet szerinte az MSZP nem tudta megoldani, ő pedig hosszas töprengés után arra jutott, hogy nem lesz gátja az ellenzéki összefogásnak. "Mindent megtettem, hogy az összefogás létrejöjjön. A mai naptól, azonban már a saját utamat fogom járni, és ezt az utat tiszteletben kell tartani mindenkinek" - írta. 

A posztban Hunvald azt is állítja, hogy idén megkérte a kerület polgárait, mit gondolnak az esetleges indulásáról, és több, mint ötezer ember az ajánlásával arra kérte, hogy ne hagyja abba a kerületi politizálást. 

Egy hónappal ezelőtt vádbeszédében az ügyész letöltendő szabadságvesztést kért hűtlen kezelés miatt Hunvaldra szocialista politikusra, volt országgyűlési képviselőre és erzsébetvárosi polgármesterre.

A vádhatóság ebben a perújítási eljárásban - amit 2016 júniusában kezdeményezett - több mint tíz évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések miatt kéri Hunvald György megbüntetését. Az ügyészség szerint a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

Az ügyről részletesebben itt írtunk