Erik, Alexandra
EUR 383,25 Ft
USD 364,79 Ft
9 °C
23 °C

A Kulcsár-ügy bírájához került a Fenyő-ügy

2019.08.02. 15:05

A Fővárosi Törvényszék korábbi szóvivője, Póta Péter fogja tárgyalni elsőfokon a Fenyő-gyilkossággal megvádolt Gyárfás Tamás ügyét – értesült a PestiSrácok.hu. Póta korábban eljárt Keller László és a combinós gyilkos ügyében, de a megismételt eljárásban ő tárgyalta a Kulcsár-pert is - írja a lap.

Az Index úgy tudja, Póta Péter ítélte el még évekkel ezelőtt első fokon Szikinger Istvánt is. Ami azért érdekes, mert Szikinger védi most Portik Tamást, aki a vádirat szerint Gyárfás Tamás mellett szintén felbujtója. (Szikingert 2007-ben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést kapott, mert egyik ügyfelétől átvett egy kazettát, amelyben egy lőfegyver volt. Az ügyvéd azzal védekezett, hogy nem tudta, mi van a dobozban.)

A Pestisrácok szerint Póta hosszú ideje tárgyal szexuális bűncselekményekkel, illetve fiatal bűnelkövetőkkel kapcsolatos pereket, de 2013-ban ő ítélte el személyes adattal való visszaélés kísérlete miatt Keller László volt MSZP-s közpénzügyi államtitkárt, illetve szabott ki 18 év fegyházbüntetést 2015-ben a combinós gyilkosra.  Póta Péter a 2003-ban kirobbant brókerbotrányban, a Kulcsár-ügyben is eljárt elsőfokú bíróként. A megismételt perben Kulcsár folytatólagosan elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt hat és fél év börtönt kapott. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek