Súlyos testi sértés miatt nyomoznak a bényei falunapon megvert lány ügyében

2019.08.10. 12:48

Súlyosan bántalmaztak egy 19 éves lányt a Pest megyei Bényén múlt hétvégén a falunapon. A budapesti lány csütörtökön osztotta meg a történetét a Facebookon, állítása szerint azért támadtak rá, mert szivárványos táska volt nála.

A lány éppen egy barátjával táncolt a sátorban, amikor megjelent a hátuk mögött egy "nagydarab, kopasz férfi, afféle hazafias kopasz", aki felkapta a táskáját és az arcába tolta, majd megkérdezte tőle, hogy mi ez. A lány megpróbálta finoman visszavenni a táskáját a férfitól, aki egyre hangosabban üvöltözte, hogy leszbikus. A lány megijedt, ezért leöntötte a férfit, aki erre a következő pillanatban ököllel arcon csapta. A barátai nagyszülei rohantak a segítségére. A nagypapát olyan erővel ütötték meg, hogy elterült a földön, ezután a támadó egy barátjával együtt a földön fekvő embert rugdosta.

A lány arca felszakadt, szeme alatt monokli lett, a nagypapának eltört a járomcsontja. A lány a Népszavának azt mondta, a férfi a verés után visszament bulizni, mintha mi sem történt volna. Az őt kezelő kórház hivatalból feljelentést tett bántalmazás miatt, mivel a 65 éves férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A lány az eset óta nem tud aludni, fél az utcára kimenni.

Az Index megkereste a Pest megyei rendőrséget, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az ügyben a Monori rendőrkapitányságon indult eljárás súlyos testi sértés miatt ismeretlen tettes ellen. Arra a kérdésünkre, hogy felmerült-e a gyűlölet bűncselekmény gyanúja, illetve, hogy van-e már gyanúsított, nem kaptunk választ. Mint írták, a nyomozás jelenlegi szakaszában bővebb információt nem adnak.