Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Agrárminiszter: Kiemelt feladat a darules és a csillagos égbolt megismertetése

2019.08.15. 19:19 Módosítva: 2019.08.15. 19:29

A magyar táj szeretete bennünk él, de közös felelősség, hogy természeti értékeinkre az eddigieknél is jobban ráirányítsuk a figyelmet - mondta az agrárminiszter a hortobágyi St. Hubert Vendégház csütörtöki átadásán.

Az MTI beszámolója szerint Nagy István hangsúlyozta: a Hortobágy községben megépített vendégház legnagyobb értéke, hogy segít megismertetni a puszta természeti szépségeit. Aki elkötelezett híve lesz a természetnek, később tudatosan óvja, védi is a környezetét - mondta.

A nem mezőgazdasági célú hasonló beruházások hozzájárulnak a vidéken maradáshoz és közelebb hozzák az emberekhez a természetet, segítenek bemutatni az elfeledett értékeket - tette hozzá. Példaként említette erre a hortobágyi darulest és a fényszennyezés-mentes csillagos égboltot. Ezeknek a "kincseknek" a megismertetését kiemelt feladatnak nevezte az agrárminiszter.

Nagy István szerint a vendégház fontos küldetése, hogy segíthet átélni azt a harmóniát, amelyet akkor érzünk, amikor a természeti és az épített örökség összhangban van egymással.