Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Nem fogják felhők zavarni a keddi tűzijátékot

2019.08.18. 15:57

Hétfőn elkezdődik az utolsó teljesen nyári hét, ugyanis az azt követő a vasárnapjával már belelóg a szeptemberbe. Szerencsére a jövő hét komolyan veszi a nyári teendőit, helyenként lehetnek záporok, zivatarok, de inkbb sok napsütésre kell készülni. A hét első felében, így augusztus 20-án is kánikula várható, a hét második felére mérséklődik a meleg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hétfőn napos idő várható, de a nyugati határvidék fölé délután, este besodródhat egy-egy zivatar. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Kedden, az államalapítás ünnepén túlnyomóan napos idő lesz, csapadék nem valószínű, de Sopron térségében lehet egy-egy zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz, napközben 30-34 fokig melegszik fel a levegő. Budapest térségében száraz idő valószínű, többnyire mérsékelt légmozgással, a délelőtti és esti órákban is. Felhők sem igazán lesznek, semmi sem fogja zavarni a tűzijátékot. A hajnali 18 fokról 33 fokig emelkedik a hőmérséklet. 

Szerdán több órára kisüt a nap. A nyugati és északi megyékben előfordulhat zápor, zivatar, másutt nem valószínű csapadék. A szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet nyugaton 25, keleten 34 fok körül alakul.

Csütörtökön is többórás napsütés várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél az ország keleti felében eleinte erős lesz, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Pénteken is sok lesz a napsütés, de helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. A nappali maximumok 26 és 31 fok között alakulnak.

Vasárnap is jellemzően napsütéses lesz az idő, szórványosan várható zápor, zivatar. Zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.