A Honvédkórház három alkalmazottja ellen is nyomoz a főügyészség

2019.08.22. 17:19 Módosítva: 2019.08.22. 17:58

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanújának megállapításával a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Honvédkórház két orvosa és egy ápolója ellen indított nyomozást.

A rendőrség a három egészségügyi alkalmazottat gyanúsítja azzal, hogy felelősek annak a 62 éves nőnek a halálában, akit tavaly decemberben ide-oda küldözgettek a kórház telephelyei között. Az Indexhez elküldött határozat szerint előbb a Róbert Károly körúton, majd a Podmaniczky utcai telephelyen is elutasították a beutalóval és nagy fájdalmakkal érkező nő ultrahangvizsgálatát; sőt, amikor a Róbert Károly körútra visszaküldve végül sor került az ultrahangvizsgálatra, akkor a nőt a CT-vizsgálatra megint egy másik telephelyre, a Dózsa György útra küldték. Itt derült ki, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott, és már egy életmentő műtéttel sem tudtak rajta segíteni.

A rendőrség a Podmaniczky utcai 2. számú telephely Sebészeti Osztályának alkalmazottai közül hármat gyanúsított meg. Egyikük a honvédség állományába tartozik, ezért kerül át az ügy a Központi Nyomozó Főügyészségre.