Orbán vitorlással nyaral Horvátországban

2019.09.01. 13:43

Orbán Viktor egy horvát faluban, Brgulje-ban nyaralt szombaton - írta a Slobodna Dalmacija nevű portál, amely fotókat is közölt az árnyékban hűsölő miniszterelnökről. A lap szerint a kormányfő egy 12 méteres vitorlás hajóval érkezett a településre, amit egyébként máshogy nehéz is lenne megközelíteni, mivel egy szigeten fekszik. 

A cikk írja, hogy Orbán egy híres helyi étteremben, a Jankoban reggelizett, majd vásárolt egy vekni kenyeret. Megjegyzik, hogy a kormányfő mezítláb közlekedett, kezében a tangapapucsával, borostásan, láthatóan nyaralásra hangolódva. Egy olvasónk szerint a miniszterelnököt a faluban a vitorlás kapitánya kísérte, akivel a vásárlás után visszatértek a hajóra, amivel aztán kirándulni indultak. 

 Megkérdeztük Havasi Bertalantól, hogy Orbán kinek a hajóval érkezett a szigetre, mire a miniszterelnök sajtófőnöke azt válaszolta, hogy "Orbán Viktor szabadsága magánügy, nem áll módomban tájékoztatást adni róla". Orbán egyébként visszatérő vendég Horvátországban, tavaly augusztusban Vis szigetén nyaralt, a kedvenc úticélja pedig a Mljet-sziget.