A Kisalföldön kisütött a nap, északon lesz ma a legtöbb eső

IMG-7182
2019.09.03. 06:39

10:50

Pénteken újabb hidegfront érkezik. A mostani hidegfront elvonultával hűvös hajnalokra (7-14 fok), mérsékelten meleg nappalokra, sok napsütésre van kilátás, 23-29 fokos nappali hőmérséklettel - legalábbis péntekig, amikor újabb hidegfront érkezik. A feltámadó északi szelet viharos lökések kísérhetik, de akkor még csak kevés helyen fordulhat elő kisebb zápor. Hétvégén azonban több lesz felettünk a felhő és záporok, zivatarok is várhatóak. A hőmérséklet visszaesik, a legtöbb helyen 25, a tartósabban felhős, csapadékos tájakon kevéssel 20 fok alatt marad. (Időkép)

10:15

Az összefüggő csapadéksáv lassan araszol kelet, északkelet felé, a folytatásban is többnyire esőre, záporesőre számíthatunk, de egy-egy villám is előfordulhat. A legtöbb csapadékot ma várhatóan az Északi-középhegység és környezete fogja kapni. A Tiszántúlon is egyre több helyen számíthatunk majd a következő órákban csapadékra, azonban délkeleten lehetnek olyan körzetek, ahol csak minimális eső fog esni, vagy akár egy csepp sem. Eközben északnyugat, nyugat felől lassan szűnőben a csapadék, de a Dél-Dunántúl bizonyos részein sem lesz már további eső. Az Alpokalján vagy a Kisalföldön pedig már most előfordulnak napos tájak is. (OMSZ / Facebook)

5:12

A meteorológiai ősz sokfelé kánikulával indult, de a hidegfront lassan mindenhová meghozza a felfrissülést. Ma keleten is megnövekszik a felhőzet, és elered az eső. A Dunántúlon megszűnik a csapadék, és több órára kisüt a nap. A Dunától keletre azonban csak a nap második felében szakadozik fel a felhőzet, többfelé kell esőre, záporra, egy-egy zivatarra is számítani. Az északi, északnyugati szél nagy területen megerősödik, estére azonban jelentősen mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között valószínű. 20 fok alatti értékek a tartósabban csapadékos északi tájakon, 25 fok fölötti maximumok pedig délelőtt a keleti határszélen lehetnek. Késő estére 13, 18 fokra hűl le a levegő. (Met.hu)