Két nappal az esemény előtt mondta le a Soproni Egyetem Kész Zoltánék közéleti konferenciáját

2019.09.03. 16:40

"A vidéki választók aktivitásáról, inaktivitásáról, az információáramlásról és a média szabadságáról rendezett volna konferenciát a Szabad Piac Alapítvány szeptember 5-én Sopronban, a Soproni Egyetem azonban két nappal az esemény előtt váratlanul felmondta a civilekkel küldött szerződést" - írja a Magyar Hang.

A cikk szerint az indoklás: tulajdonosi döntés. A konferencia szervezői az Universitas Fidelissima Kft-vel kötöttek szerződést, annak tulajdonosa pedig a Soproni Egyetem. A lap megkérdezte az egyetemet, de egyelőre úgy tűnik, nem kaptak választ.

A rendezvényen  Kész Zoltán volt országgyűlési képviselő, az alapítvány tiszteletbeli elnöke mellett Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter, Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője, Joób Márk egyetemi professzor és Varga Norbert egyetemi docens, az ellenzék soproni polgármesterjelöltje is felszólalt volna, írja a lap.

Kész a Magyar Hangnak elmondta, kedd reggel kapott egy emailt a Kft-től, hogy az augusztus 26-án kötött szerződést egyoldalúan felbontják. Szerinte egyértelműen politikai motivációjú döntés született.