Levélben fejezi ki együttérzését a sofőr, aki elgázolta L. L. Junior fiát

2019.09.03. 16:59

Kedden reggel a rendőrségen kapta meg L. L. Junior azt a levelet, melyet az a 76 éves sofőr írt, aki szombaton gázolta el Zuglóban az énekes hároméves fiát. A gyereknek olyan súlyos sérülései voltak, hogy a mentők hiába küzdöttek érte, a helyszínen meghalt. 

A levélben a sofőr az együttérzéséről és arról is ír, hogy apaként és nagypapaként valószínűleg soha nem dolgozza majd fel a halálos balesetet, ugyanakkor a felelősségét nem ismeri el, mondta az Indexnek Mester Csaba, az énekes ügyvédje. 

Arról az Index is írt, hogy a kisfiú az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen ment át, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni. 

A 76 éves férfi és felesége a Füredi úton a Rákosi út irányába haladt, amikor a kisfiú az autójuk elé került. A zebra előtti kereszteződésénél egyébként pont pirost kapott, majd amikor újra zöldre váltott a lámpa látta, hogy előtte már egyetlen gyalogos sem ment át az úttesten. A sofőr a rendőröknek és ügyvédjének, Janklovics Ádámnak is arról beszélt, hogy minden másodpercek töredéke alatt történt.

A gyerek folyamatosan rohant és arccal a másik irányba, tehát nem a sofőr felé nézett. Ügyfelem koppanó hanghatást hallott, de az események következtében sokkot kapott, egyes részletekre emiatt nem is emlékszik. Azt mondta, hogy a hanghatás után a következő kép, hogy a felesége ráüvölt. Miután lefékezett és megállt az autóval, azonnal visszaszaladt a baleset helyszínére, ahol látta, hogy a gyermek az úttesten feküdt

– mondta az Indexnek Janklovics Ádám, ügyvéd.

A sofőrt aztán nem is nagyon engedték közel a gyerekhez és a baleset után hozzátartozókkal sem tudott beszélni. Az ügyvéd hozzátette, hogy a levelet erkölcsi és lelkiismereti okokból írták. 

Aláírt egyezség helyett bírósági végzés

A BRFK egyelőre közúti baleset okozása miatt indított eljárást a sofőr ellen, de azt már vasárnap közölték, hogy a 76 éves férfinál nem merült fel az ittas vezetés gyanúja. A nyomozás szerint a két gyerekkel négy felnőtt volt, köztük a testvérek édesanyja, akit L. L. Junior ügyvédje szerint a rendőrök a baleset óta – valószínűleg rossz lelkiállapota miatt –  még nem hallgattak ki.

Mindeközben a szülők a közösségi oldalakon és a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak. A hároméves gyerek és hatéves testvére ugyanis L. L. Junior előző kapcsolatából született, 

elhelyezésükről pedig eddig csupán egy aláírt egyezségük volt,

tudtuk meg Horváth B. Gábor, az anya ügyvédjétől. Ez alapján a gyerekek az anya gondozásában voltak, vagyis nála laktak, az énekesnek pedig láthatási joga volt és gyerektartást fizetett a fiúk után.

A baleset után az énekes viszont magához vette a nagyobbik fiút, aki azóta is nála van és egyelőre nem is tervezi, hogy visszaviszi az édesanyának. Ügyvédje, Mester Csaba szerint „a gyerek mindenek felett álló érdekének kell érvényesülnie. Az pedig most nem szolgálná a gyerek érdekét, ha édesanyjával lenne, aki érthető módon zaklatott lelki állapotban van. Az énekes jogi úton szeretné elintézni, hogy hatéves fia hozzá kerüljön, ezért ideiglenes hatályú elhelyezést kér. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport