Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Áder szerint 2050-ig elérhetjük a klímasemlegességet

2019.09.07. 13:12

Áder János köztársasága elnök szerint több feltétel teljesítésével Magyarország nem esélytelen a klímasemlegesség elérésére 2050-re, ezt az 57. Közgazdász-vándorgyűlés szombati záró plenáris ülésén mondta, Nyíregyházán.

Áder elmondta, ehhez többek között

  • az áramtermelés közel száz százalékban szén-dioxid-mentessé tételére,
  • az épületek energetikai hatékonyságának növelésére,
  • a geotermikus energia nagyobb arányú hasznosítására,
  • a szén kivezetésére
  • és a közlekedési kibocsátás jelentős csökkentésére van szükség.

Áder arról is beszélt, hogy technológiaváltás kell a szén-dioxid-intenzív iparágakban, azaz a cementgyártásban, acéliparban és a gumiiparban, az agráriumban pedig a metánkibocsátás mérséklése, a műtrágyák hatékonyságának javítása és az erdőtelepítési program folytatása szerepel a feladatok között.

"Ezeknek a feltételeknek a teljesülése esetén Magyarország teljesen reálisan tűzheti ki azt a célt, hogy 2050-re klímasemleges legyen" - mondta. (MTI)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ez a cikk a Covering Climate Now nemzetközi médiaegyüttműködés részeként készült. Az együttműködés keretében az egész világon több mint 250 újság kiemelten foglalkozik a klímaváltozás témájával. Az Indexen nem csak ezen a héten foglalkozunk sokat a fenntartható jövővel, mindig odafigyelünk a környezeti témákra. Csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen!