Tüntetni hívja a diákokat az Amnesty International Magyarország igazgatója

2019.09.11. 13:42

Levelet küldött a középiskolák igazgatóinak Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója, amelyben azt kéri, hogy ne büntessék meg azokat a diákokat, akik részt vesznek a III. Globális Klímasztrájk magyarországi eseményein.

A tervek szerint 115 ország 1000 városában tartanak majd tüntetéseket szeptember 20-án és 27-én. Eddig közel 2400 eseményről tudni világszerte. Magyarországon Budapesten és több más városban is lesznek majd tüntetések szeptember 27-én.

Az, hogy a világ vezetői nem hajlandóak közösen, érdemi lépéseket tenni a megoldás érdekében, a történelem eddigi legnagyobb léptékű, generációkon átívelő jogsértése. Azok a diákok, akik részt vesznek a tüntetéseken olyan jogvédők, akik gyakorolják a véleménynyilvánításhoz és a békés gyülekezéshez való jogukat, és mindannyiunk számára példát mutatnak felelősségvállalásból és bátorságból. Mi az Amnestynél, nagyon büszkék vagyunk rájuk, és reméljük, hogy az iskolai közösségeik is támogatni fogják őket

– mondta  Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Az igazgató hozzátette, hogy ezek a diákok nem „az iskola helyett tüntetnek, hanem éppen ellenkezőleg azért mennek az utcára, hogy legyen jövőjük és legyen iskolájuk, ahova ők és a következő generációk is járhatnak. Nem csak magukért, hanem mindannyiunkért tüntetnek.”

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.