Autópálya-matricával kampányol a Fidesz siófoki polgármesterjelöltje

2019.09.11. 11:27

Éves autópálya-matricát minden Siófokinak! – ezzel az ígérettel kampányol a Fidesz polgármesterjelöltje. Grúber Attila – aki korábban a Fidesz országgyűlési képviselője, majd canberrai magyar nagykövet volt – az autósonként 5000 forintos díj mellett minden siófoki nyugdíjasnak évi 10 ezer forintot ígért a város költségvetéséből – írta Facebook-oldalán Siófok jelenlegi polgármestere, Lengyel Róbert.

A volt rendőrkapitány, aki 2014-ben függetlenként győzte le a várost húsz éven át irányító fideszes Balázs Árpádot, elődje nagyvonalú pénzosztogatását idézte fel Grúber ígérete kapcsán. Akkor Balázs okostelefont juttatott minden siófokinak, aki 1800 forintért kiváltja a Siófok-kártyát. Az 57 milliós akció nem jött be, alig 30 százalékot kapott a polgármester, Lengyel 62 százalékig jutott.

„Jómagam továbbra sem megyek bele egy »felül ígérgetős játékba«. Nem ígérek nyakló nélküli pénzosztásokat, sőt, csak és kizárólag átgondolt, takarékos és a város fejlesztésére koncentráló gazdálkodást ígérhetek. A kihívóm által pályamatricákra szánt irgalmatlan pénzt én inkább az óvodáink felújítási programjának folytatására és a város máig földes, vagy murvás útjainak szilárd burkolatúvá tételére, közvilágítás fejlesztésre biztosítanám” – írta Lengyel.