Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Zárt ajtók mögött tárgyalják a szekszárdi gyerekgyilkos perét

2019.09.13. 11:39

Zárt előkészítő üléssel pénteken elkezdődött a hatéves unokahúgát megölő szekszárdi férfi ügyének tárgyalása a Szekszárdi Törvényszéken. A bíróság erkölcsi okokkal és különleges bánásmódot igénylő személyek védelmével indokolta a zárt tárgyalás elrendelését, írja az MTI. A bíróság az eljárás további részleteiről nem adhat tájékoztatást, csak az ítéletet ismertetik majd.

A 19 éves fiú március 8-án elhívta magával a kislányt a Séd-patak melletti töltéshez, ahol szexuális indíttatásból bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen gyermeket. Térkővel többször fejen ütötte, majd a még lélegző kislányt a patakba húzta, és hazament. A gyermek halálát a fulladás következtében beállt agybénulás okozta, de a korábbi bántalmazás is halálhoz vezetett volna.

A vádirat szerint a vádlott személyiségzavarban szenved, de a gyilkosságot beszámítható állapotban követte el. Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását kezdeményezte.

Rubics László, a vádlott védője újságíróknak elmondta: a vádlott részben ismerte be a bűncselekmény elkövetését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport