Halottak aláírásait találták a Munkáspárt és a Mi Hazánk ajánlóívein

2019.09.16. 16:35

Halottak aláírásait találták a Munkáspárt és a Mi Hazánk több jelöltjének aláírási ívein – derül ki a zuglói Helyi Választási Bizottság vezetőjének közléséből.

Halál utáni szignó

Papp Imre beszámolója szerint az aláírástevők között több személy passzív státuszra került a választói névjegyzékben. A HVI szerint

alappal feltételezhető, hogy  ezen ajánlástevők az aláírás időpontja előtt elhunytak.

olvasható a zuglói Helyi Választási Bizottság szeptember 10-én írt jegyzőkönyvéből, amelyre Várnai László hívta fel a figyelmet. 

A Civil Zuglóért Egyesület zuglói polgármesterjelöltje szerint a halottak aláírásai csupán a jéghegy csúcsát jelentik, erős a gyanú arra, hogy intézményesen másolták az aláírásokat olyan adatokat kaptak valahonnan, amelyekbe pechükre halottak is bekerültek.

Várnai szerint hiába tesz feljelentést a HVI, ha a jelölteket ettől függetlenül nyilvántartásba veszik így indulhatnak az önkormányzati választáson.

Ellenzék vs. ellenzék

Várnai László az LMP színeiben lett Zugló képviselője, ám 2013-ban a párt kizárta soraiból, miután az a vád érte, hogy bántalmazta volt élettársát. Várnait garázdaságért 2017-ben ítélték el az ügy kapcsán. A kerületet 2014 óta vezető Karácsony Gergellyel sem volt felhőtlen a viszonya. A főpolgármester-jelölt nyáron közölte, hogy elismeri ugyan Várnai képviselői tevékenységét, de nem tartja alkalmasnak egy 22 milliárd forintos költségvetésű kerület vezetésére, már csak azért sem, mert bántalmazta volt élettársát.

Várnai ezt visszautasította azzal, hogy bántalmazásért, családon belüli erőszakért nem ítélték el, de nem is vádolták meg, utcai veszekedésről volt szó, ezért is volt elítélésének jogcíme garázdaság.

Lehet egymás habitusát elemezni, bizony én sokkal kevesebb korrupcióra hunytam volna szemet, mint ő, aki Zugló érdekével szemben a karrierjét tartotta szem előtt. Ha nem így teszi ma Zugló kevesebb parkolási botránnyal, megbundázott egypályázós közbeszerzéssel, a kevesebb elszivárgó pénz okán viszont több felújított intézménnyel rendelkezik.

írta korábban a 444.hu-nak küldött levelében Várnai.

A Munkáspárt és a Mi Hazánk támogató ívein látható, halottaktól származó aláírások ügyében kérdéseinkkel a zuglói HVI-hez fordultunk, válaszuk esetén frissítjük a cikket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport