Gál
3 °C
16 °C

Egy szimpla kampánynap: parkolójegy-automatának öltöztek, feleslegesen

HUSZ0279
2019.09.20. 16:47

Karácsony Gergely kampányeseményét akarták megzavarni, de a zuglói rendészet, na meg a kartonjelmezben való toporgás meghátrálásra késztette, azokat a vélhetően fidelitasos aktivistákat, akik parkolójegy-automatának öltözve várták az ellenzéki főpolgármester-jelöltet.

Egy zuglói mintaprogram, egy uniós forrásból megvalósuló, zöld, energiahatékony szociális bérlakás projektnyitóján tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely, Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, valamint Szabó Rebeka zuglói alpolgármester.

Az eseményt  ezúttal  nem tudták megzavarni fidelitasos aktivisták, mert a kapukat a zuglói rendészet őrizte. Az önkormányzat telke nem minősül közterületnek, így a parkolóautomatás jelmezbe öltözött aktivisták a kapuban várakoztak. Egy darabig, hiszen miután Karácsony Gergely egyik munkatársa felvilágosította őket arról, hogy a polgármester csak este hat körül távozik a rendezvényről, az aktivisták - akik az Index kérdésére nem árulták el, kinek a megbízásából, vagy mely szervezet tagjaként érkeztek, így azt sem erősítették meg, hogy a Fidelitastól - rövidebb toporgás után feladták.

Parkolóórának öltözött trollok Karácsony Gergely eseményén

És eltotyogtak. Egy darabig egy irányba haladtak tudósítóinkkal, így nem tudtak megszabadulni jelmezüktől sem.

(Borítókép: Huszti István / Index)