A kerekesszékével eldőlt beteget rugdosott a miskolci kórház udvarán egy betegkísérő

2019.09.20. 14:57

Nézni is fájdalmas azt a videót, amit egy olvasó juttatott el az Indexhez. Az alig egyperces felvétel szeptember 19-én, csütörtökön készült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház udvarán, és a  videó elején az látszik, hogy egy fehér ruhás betegkísérő egy földre borult, félig a kerekesszékben ülő – és egyébként teljesen magatehetetlen – beteg felett matat.

 Ezután körülnéz, hogy nem látja-e senki, és 

tiszta erőből többször is a félig földön fekvő férfiba rúg.

Ezután nagy nehezen felállítja a kerekesszékben ülő beteget, és eltolja. Ekkor látszik, hogy a férfi feje be van kötve, és valószínűleg nincs is magánál. Úgy tudjuk, hogy a felvétel akkor készült, amikor a beteget vizsgálat után a miskolci kórház sürgősségi osztályáról a detoxikáló részlegbe tolták át.

Kérdéseinkkel kerestük a megyei kórház igazgatóságát. Azt írták: „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház menedzsmentje az illetékes betegellátó egység vezetőjétől értesült az esetről; azonnali hatállyal belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeképp

a munkavállalót haladéktalanul elbocsátotta. 

Az intézmény a szakhatóságok felé már elindította a szükséges jogi lépéseket.”

Rugdosta a beteget a betegszállító

Megkerestük a Borsod-Abaúj Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, érkezett-e feljelentés az eset miatt, de itt csak annyit válaszoltak, hogy „a szükséges adatok és információk beszerzését követően a törvényes határidőn belül válaszolnak”.