Keresztbe hazugozta egymást Karácsony stábja és az MTVA

2019.09.20. 14:37 Módosítva: 2019.09.20. 15:46

Pénteken reggel az M1 politikai műsorában többször azt mondta a riporter (miközben Puzsér Róberttel és Berki Krisztiánnal készített interjút), hogy Karácsony Gergelyt is hívták, de ő nem élt a lehetőséggel, nem jelent meg a stúdióban.

Puzsér Róberttől a riporter például azt kérdezte, hogy:

Mit szólt hozzá, hogy Karácsony Gergely sajtósán keresztül üzenve nekünk azt mondta, hogy azért nem jön el ma, mert ön is és Berki Krisztián is itt lenne?

Az Index megkérdezte Karácsony Gergely stábját, hogy miért maradtak távol az interjúlehetőségtől és ők cáfolták, hogy a sajtós lemondta volna a lehetőséget.

A Karácsony-stábnál azt mondták, csütörtökön önálló szereplési lehetőséget kértek az M1-től, ahogyan erre a többi – akár még nyilvántartásba sem vett – főpolgármester-jelöltnek, valamint Tarlós Istvánnak már többször volt alkalma az elmúlt egy hónapban, Karácsony Gergelynek viszont nem.

A Karácsony-stáb állítása szerint a köztelevízió szerkesztője telefonon erre azt mondta Karácsony sajtósának, hogy megbeszélik kérésüket, majd visszahívják őket, erre viszont azóta sem került sor.

Ezután mi az MTVA sajtóosztályához fordultunk, ahol az Index kérdésére mindezt annyival kommentálták, hogy

"Karácsony Gergely sajtósa hazudik, de ebben nincsen semmi meglepő."

A köztelevízió egyébként nem hívta meg Karácsonyt egyetlen műsorába sem azóta, hogy a Párbeszéd még tavaly év végén főpolgármesternek jelölte, majd az előválasztási győzelmeit követően sem szerepelt meghívott vendégként a közmédiában.

Az ügyben igazságot nem tudunk tenni, mivel nincs írásos nyoma az egyeztetésnek, de a választásokig hátralévő napokban biztosan kiderül, hogy Karácsony nem akar bemenni, vagy a közmédia nem akarja önállóan élőben szerepeltetni. Mindenesetre a közmédia az, amelyik hónapokig nem hívta a stúdióba, hiába az ellenzék közös jelöltje. 

FRISSÍTÉS 15.40-kor: Tovább bonyolódott az ügy. Egy zuglói sajtótájékoztatón Karácsony Gergely azt mondta az MTVA jelen lévő riporterének, hogy nem is tudott volna bemenni a tévébe erre a bizonyos reggeli interjúra, mert eleve egyeztetett rádióinterjúja volt már arra az időpontra máshol. A kamerába fordulva azt mondta még Karácsony Gergely, hogy a hetvenezer, az előválasztáson résztvevő budapesti állampolgár nevében követeli a köztelevíziótól, hogy hitelesen tájékoztassa a nézőit.