Ahogy Aigner Szilárd mondta: az időjárás hol ilyen, hol olyan

2019.09.26. 15:58

A következő 36 órában a Kárpát-medencébe nyugat, délnyugat felől egyre melegebb, szárazabb levegő érkezik, így pénteken a több-kevesebb napsütés mellett

erősödik a nappali felmelegedés,

írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Keleten, délkeleten is fokozatosan megszűnik a tartós csapadékhullás, és szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Másutt a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből nyugaton elvétve, északkeleten helyenként alakulhat ki zápor, utóbbi tájakon egy-egy zivatar is.

Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, főleg az ország északkeleti harmadán köd, illetve rétegfelhőzet is képződik, amely péntek délelőttre mindenütt feloszlik. Pénteken nyugat felől egy vékony, szakadozott felhősáv vonul át az országon, emellett mindenütt várható több-kevesebb napsütés. Számottevő csapadék nem valószínű. Csütörtökön az északnyugati, pénteken a délire, délnyugatira forduló szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 21 és 26 fok között várható. (MTI)

"A változatosság gyönyörködtet" - írja a szolgálat - és mutatja be videón -, amit a légkör a gyakorlatban is szemléltet:

Szeptember végén front frontot követ, így időjárásunk fő eleme a változékonyság lesz.

"Az időjárás állítólag olyan, mint a nő: folyton szeszélyes, hol ilyen, hol olyan" - mondta 10 éve Aigner Szilárd.