Eldőlt egy mászóka, meghalt egy kislány Csányban

2019.09.26. 15:06 Módosítva: 2019.09.26. 17:49

Meghalt egy hatéves kislány, miután csütörtökön dél körül eldőlt egy mászóka a Heves megyei Csányban - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Medve István a település polgármestere az Indexnek azt mondta, hogy a fából készült mászóka föld alatti része korhadt el, ami nem bírta tovább a gyerekek súlyát és kidőlt.

Ez egy régi mászóka volt. Jelenleg is tart az óvoda felújítása és a közeljövőben került volna sor az óvoda udvari játszóterének a megújítására

– mondta a polgármester, aki arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy a játékokat mikor ellenőrizték utoljára.

Csány
Fotó: Police.hu

A hatéves kislányért a mentők egy órán át küzdöttek, ám végül elhunyt. A polgármester csütörtökön személyesen is elment a gyerek családjához, akiket az önkormányzat támogatásáról biztosított.

Két másik gyerek is megsérült az óvodai balesetben. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője elmondta, a helyszínre mentőhelikoptert és több mentőautót is riasztottak. A balesetben azonban egy kislány olyan súlyosan megsérült, hogy az ő életét a hosszas újraélesztés ellenére sem lehetett megmenteni. Két másik gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba vitték, írja az MTI.

A Police.hu tájékoztatása szerint a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport