2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Budaörs polgármesteréről egy titokban rögzített szexvideó került elő

DSC 6476
2019.09.28. 14:32

Bár mindig erősek az utóbbi években a választási kampányok, azért valószínűleg most egy emlékezetes pontjához értünk a 2019-es önkormányzati választási kampánynak. A 24.hu több olvasója is jelezte a lapnak, hogy a budaörsi postaládákba egy olyan szórólapot kezdtek bedobálni, amire az van írva:

"Tisztelt Választópolgár! Tekintse meg Wittinghoff Tamás bemutatkozó videóját!"

Az ártatlan mondat után azonban egy videó linkje jön, ami egy pornóoldalra mutat. Ott pedig egy olyan videó indul el, aminek a címe "prostituált home videója egy magyar politikussal". A felvételen pedig a budaörsi polgármester látható egy copfos nővel intim helyzetben.

A 24.hu-nak a politikus azt mondta,

tudott a felvételről, és annak közzétételét zsarolások előzték meg.

"Értesült arról is, hogy egy nem létező szervezet nevében városszerte terjesztik a szórólapot, amin az arcképe is látható. Hangsúlyozta, hogy „politikai ellenfeleivel szemben” ő semmilyen nem törvénytelenséget követett el, az ügyben feljelentést tett, hiszen mind a videó rögzítése, mind annak közzététele bűncselekmény. Ennél többet nem akart mondani, nem szeretné ugyanis, ha városvezetői tevékenysége helyett erről szólna a kampány" - írja a lap.

A videót közel másfél éve töltötték fel az oldalra, 2400-an látták, nyilván előkerülhetett volna ezek szerint már korábban is, végül a kampányban történt meg. "A szombaton megjelent szórólapon a Megalázott NŐK védegylete felirat olvasható aláírásként, ilyen szervezetnek azonban nincs nyoma" - írja a 24.

Wittinghoff feljelentést tesz

Időközben az Indexnek is sikerült elérnie a polgármestert telefonon. Wittinghoff Tamás azt mondta, nem prostituáltról van szó, ő nem keresett fel prostituáltat, egy nő csábította el, aki feladatot hajtott végre. "Szó nem volt prostituáltról" - mondta. A felvétel pedig az előző önkormányzati választás után készült. 

"Nagyon-nagyon régi ez a történet, én belesétáltam egy csapdába"

- mondta a polgármester, aki szerint magyarázni sem kell, hogy több bűncselekményt is felvet a videó, többek között annak titokban történt rögzítése.

A polgármester azt mondta, a nő személyazonossága tökéletesen beazonosítható, hogy honnan jött a zsarolás az is, de erről többet mondani nem akart. Ezeket mind a feljelentésében rögzítette, amit a mai napon tett meg. Azt mondta, amikor a zsarolásokat kapta, nem gondolta, hogy tényleg elő fognak jönni ezzel a felvétellel, de

nagyon szarul állnak, érthető, hogy miért jönnek elő vele, így aztán előjöttek vele, ennyi

- mondta. 

A polgármester hozzátette, a családja erről már rég tud, velük ezt tisztázta, és mellette állnak.

A 24.hu-nak adott augusztusi interjújában úgy fogalmazott:

a lehető leggyalázatosabb támadásokra készülök, és fel is vagyok rájuk készülve, túl fogom élni őket. Abban külön bízom, hogy a választópolgárok az alapján döntenek, amit az utóbbi néhány évtizedben tapasztaltak akár tőlünk, akár a riválisaink részéről.

Wittinghoff Tamás 1991 óta vezeti Budaörsöt. SZDSZ-es jelöltként nyerte a tisztséget, majd '98 és 2006 között háromszor SZDSZ-MSZP közös jelöltként, 2010 óta pedig a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelölésében indult és nyert. Az idei önkormányzati választáson is ez az egyesület a jelölő szervezete, de gyakorlatilag összellenzéki jelölt a településen.

(Borítókép: Wittinghoff Tamás Budaörs polgármester. Fotó: Bődey János/Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport