Súlyosbítottak a nyomozók: állatkínzásért felel a kutyáját a kocsi mögé kötő nő

2019.09.28. 10:06

Befejeződött annak a brutális állatkínzási ügynek a rendőrségi vizsgálata, melyben egy nő a kocsijához kötve húzta a kutyáját. Cselekményét vétségről bűntettre módosították a nyomozók.

Augusztus 5-én lakossági bejelentés alapján fogták el a rendőrök azt 68 éves balotaszállási nőt, aki különös kegyetlenséggel ölte meg a kutyáját. Az asszony a kutyáját egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához kötötte, majd elindult vele az 5413-as számú úton. Először az állat még próbált szaladni az autó után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet. A nő hazáig húzta a földön a súlyosan vérző kutyáját.

Mire a rendőrök kiértek, a kutya már elpusztult. A kiérkező állatmentő önkénteseknek a nő, amikor számon kérték, azt mondta, miért csinálnak ekkora drámát az egészből, korábban már lóval is csinált ilyet, ezért nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz belőle. Azzal indokolta kegyetlen tettét, hogy a kutya megijedt a vihartól, és ismét megszökött.

A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az egyenruhások helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult.
A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az egyenruhások helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult.
Fotó: Police.hu

A 68 éves balotaszállási nőt előállították a rendőrségre, majd gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás megalapozott gyanúja miatt. A nő tanyája előtt a rá következő napokban több száz fős tüntetés is volt, a résztvevők börtönt követeltek.

A rendőrségi nyomozás során kirendelt szakértő állapította meg, hogy a kutya azért pusztult el, mert az asszony cselekménye

különös szenvedést okozott háziállatának.

A nyomozók a szakértői vélemény alapján módosították a gyanúsítást, és a nő cselekményét vétségről állatkínzás bűntettére minősítették át.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság az iratokat vádemelés javaslatával átadta az illetékes járási ügyészségnek.