Félkész játszóteret adott át az önkormányzat, a gyerekek beleestek a munkagödrökbe

2019.10.02. 22:09 Módosítva: 2019.10.02. 23:38

Szombaton felavatott egy új játszóteret Érd fideszes polgármestere, csakhogy az még nem készült el teljesen, több helyen vascsövek, gödrök vannak benne, derült ki az RTL Klub Híradójából.

Az avató utáni napon meg is történt az első baleset, gyerekek estek a munkagödörbe, egyiküket majdnem felnyársalta két betonvas az apja szerint.

A helyi ellenzék szerint a választás miatt siettek az átadóval. Az önkormányzat a kampány miatt felelőtlen módon, félkészen felavatta a játszóteret, mondta Csőzik László, az érdi ellenzék polgármesterjelöltje.

Az érdi önkormányzat a tévének azt írta, valójában nem is adták át a félkész játszóteret, csak felavatták. „Nem adtuk át a játszóteret, felavattuk és néhány napos próbaüzemet tartottunk” – írta Érd Polgármesteri Hivatala. Hozzátették, hogy visszaminősítették építési területté a játszóteret, balesetről pedig nem hallottak.

Érd polgármestere vasárnap még büszkén posztolt a Facebookra a játszótérről, és nem utalt arra, hogy ideiglenesen lenne csak nyitva.

Az önkormányzat közlése szerint tilos bemenni a játszótérre, aki mégis megteszi, szabálysértést követ el, de a Híradó felvételei szerint szerdán is tucatnyi család tudott akadálytalanul bemenni a játszóhelyre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport