Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Bokszerrel verte véresre egy iskolatársa a 11 éves fiút

2019.10.10. 15:18

Bokszerrel verte meg egy nyolcadikos fiú egy tizenegy éves iskolatársát, amiért az gúnyolódott egy lányon. A megvert fiút véres fejjel vitték kórházba – írta a Népszava.

A Kelen Suli – Gyermekeink védelme nevű nyilvános Facebook-csoportban talált rá a Népszava arra a bejegyzésre, amit a bántalmazott fiú édesapja tett közzé szerdán. 

11 éves gyermekemet pont egy hete az iskola melletti játszótéren, boxerrel felfegyverkezve megverte egy 8.-os iskolatársa.

A fiam az iskolába szaladt vissza segítségnyújtás miatt, miután lerúgta magáról támadóját

– írta a fiú apja a bejegyzésében. 

A fiatalabb diák kicsúfolt egy lányt, akinek a 14 éves barátja így próbált igazságot tenni az ügyben. Az áldozat komoly sérüléseket szerzett, amiket a Szent János kórház baleseti ambulanciáján láttak el. 

Az ügyben az apa feljelentést tett. Bejegyzésében arról is írt, hogy megdöbbenéssel tapasztalta, a támadó még mindig ugyanabba az iskolába jár, ami miatt a bántalmazott fiú fél elhagyni az osztálytermét. 

kelen

Az esettel kapcsolatban a Népszava megkereste a Kelenvölgyi Általános Iskolát, aminek az igazgatója, Benis Andrea a következőt válaszolta: 

Mivel az incidens az iskola, tehát az intézmény területén kívül történt, a hatályos jogszabályok alapján mi nem indíthatunk fegyelmi eljárást az érintett tanuló ellen. Én voltam az, aki elsőként rohant a gyerekeket szétválasztani, de hivatalosan nem tehetünk többet.