Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Ne lepődjön meg, ha Veszprém környéke tele lesz katonákkal a következő napokban

2019.10.12. 13:30

Fokozott katonai járműmozgásra kell számítani az ország több régiójában - közölte a Honvédelmi Minisztérium. 

A tárca tájékoztatása szerint a Magyar Honvédség Központi Gyakorlótere nemzetközi gyakorlatnak ad otthont 2019. október 14-18. között . Ezért "jelentős számú technikai eszközökből álló katonai konvojok közlekedésére kell számítani" az alábbi időpontokban és útvonalakon:

  • 2019. október 13-án és október 18-án Sátoraljaújhely - 37. sz. út - M3 - M0 - M7 - 8. sz. főút - Veszprém-Újmajor, és Rajka határátkelőhely - 150. sz. út - M1 - 82. sz. út - 830. sz. út - Veszprém-Újmajor útvonalakon.
  • A gyakorlati ideje alatt megnövekedett katonai járműforgalommal kell számolni Balatonakarattya és Veszprém-Újmajor között a 72. sz. út - 8. sz. főútvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a fenti útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását. "A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát" - olvasható a közleményben.