Karácsony Gergely: Budapest zöld lesz, és szabad

2019.10.13. 23:37

Karácsony Gergely győzelmi beszédet tartott 11 óra után a budapesti 400 nevű szórakozóhelyen.

Történelmi győzelem született ma, október 13-án Budapesten. Ez a győzelem nem az ellenzéki pártok közös győzelme, hanem a budapestiek győzelme, amit azért vívtak, hogy visszaszerezzék a városukat a hatalomtól

– kezdte beszédét az új főpolgármester. Hatalmas ovációval fogadták minden mondatát a helyszínen.

Hosszan beszélt arról, hogy miről szól ez a győzelem. Szerinte például arról, hogy

  • a szeretet és az együttműködés mindig legyőzi a gyűlöletet;
  • hogy a hazugságot mindig legyőzi a valóság. Az a valóság, ahol az emberek élik a hétköznapi életüket, és amely nem azonos azzal a képregénnyel, amivel a Fidesz próbálja a mindennapok valóságát elleplezni, fogalmazott.

Budapest zöld lesz, és szabad!

– mondta Karácsony, aki szerint arról is szól mostani győzelme, hogy a várost visszavihetik végre Európába.

Gyomorforgatónak nevezte a kampányt, ugyanakkor ő a szépre emlékezik: az ellenzéki együttműködésre.

Elsőként köszönetet mondott az előválasztáson induló jelölteknek, akik demokrataként támogatták őt, amikor nyert, majd megköszönte a szövetséges ellenzéki pártoknak.  Karácsony szerint az eredmény megmutatta, hogy azon az úton kell tovább haladni, amin elindult a közös jelöltekkel induló ellenzék.

Karácsony Gergely győzelmének pillanatai

A kampánycsapatának is köszönte az eredményt, majd családjának, hogy elviselték azt „az elképesztő mocskolódást, amit politikusként el kell viselnem. Elsősorban szeretném megköszönni a feleségemnek.”

Budapest mindannyiunk közös otthona lesz, és azokat is képviselni fogom, akik nem rám szavaztak. (...) Az a dolgom, hogy békét hozzak a feszült városban. 

Az új polgármester már holnaptól szeretné elkezdeni a munkát, amit programjában megfogalmazott. Átlátható, tisztességesen működő várost építünk, fogalmazott.

Végezetül Tarlós Istvánnak is megköszönte eddig elvégzett főpolgármesteri munkáját, majd hatalmas tapsvihar közepette távozott a színpadról.