Az ATV riporterét megverték, a Jobbik politikusát lökdösték Pécsen

2019.10.13. 09:55

Súlyos atrocitás érte az ATV egyik tudósítóját, Szalai Pétert vasárnap reggel Pécsen, amikor arról szeretett volna forgatni, hogy egy pécsi önkormányzati irodában feltételezhetően szavazatokért cserébe tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztanak a helyi választópolgárok között.

Szalai Péter a helyszínről bejelentkezve az Indexnek elmondta: a reggeli órákban "három nagyobb darab" ember bántalmazta őt és Gyimesi Gábort, a Jobbik önkormányzati képviselőjét, akik azután szerettek volna bejutni a pécsi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helyiségbe, hogy megtudták, többen is csomagokkal térnek ki onnan.

Miután az ajtóban útjukat állták, a politikust a falhoz szorították, míg a riportert többször megütötték, megfenyegették, kameráját pedig megpróbálták elvenni, kicsavarni a kezéből. Az incidens alatt az ATV-s tudósító kamerája végig forgott. A Pécsi Stop információja szerint Szalai Péternek 100 ezer forintot meghaladó kára keletkezett.

Hencsei Zsolt, a Mindenki Pécsért Egyesület meszesi képviselőjelöltje az eset után egy Facebook-bejegyzésben számolt be a történtekről:

Most reggel 8 órakor a Meszesi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helységbe be szeretett volna menni Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő úr és meg szerette volna tudni,hogy miért van nyitva vasárnap a helység!? Az ATV híradósa is vele volt kamerával. Mivel feltételezhető,hogy választási csalás történik. Illetve folyamatban van jelen pillanatban is. A válasz az volt,hogy az ATV munkatársát többször megütötték, Gyimesi Gábort is kilökték a helységből. Kardokkal fenyegetőznek, ordibálnak , próbálnak fenyegetően fellépni.

Gyimesi Gábor a Hvg.hu-nak elmondta: önkormányzati képviselőként arról szeretett volna érdeklődni, hogy miért van nyitva vasárnap az önkormányzat irodája, kérdésére pedig azt mondták, hogy egy egyesület bérelte ki azt, a csomagokat pedig azoknak osztják, akik sikeresen elvégeztek egy tanfolyamot. A csomagban egyébként étolaj és némi tartós élelmiszer volt.

A jobbikos politikus később élőben jelentkezett be a Facebookon, ahol arról beszélt, hogy önkormányzati képviselőként még a kiérkező rendőrökkel sem juthatott be az irodába, elállták az útját, majd a rendőrök szeme láttára kezdték el lökdösni. "Azt gondolom, hogy ez már tényleg a demokrácia megcsúfolása" – mondja a videón.

Közzétette: Jobbik Pécs – 2019. október 13., vasárnap

Szalai Péter az Indexnek elmondta: a helyszínen rendőri intézkedés történt, a feljelentésen még gondolkodik. "Hosszú ideje vagyok a pályán. Még a 2006-os eseményeknél sem vertek meg. Elképesztőnek gondolom, hogy mindez egy önkormányzati helyiségben történt meg" – mondta a riporter az Indexnek.