Katalin
-1 °C
3 °C

Videón, ahogy a dél-koreai turisták a Hableányra szállnak

2019.10.15. 11:23 Módosítva: 2019.10.15. 11:35

A rendőrség hozta nyilvánosságra azokat a felvételeket, melyeken az látható, ahogy a dél-koreai turisták zuhogó esőben felszállnak a Hableányra. A több mint ötperces összevágott videóban emellett több szögből is látható az ütközés pillanata, baleset utáni mentés, a helyszínelés és az áldozatok utáni kutatás is. 

A BRFK keddi sajtótájékoztatóján jelentette be , hogy 135 nap után lezárta a nyomozást és vádemelési javaslatot tett.

A balesetről legutóbb múlt héten került elő egy felvétel, amit egy amerikai turista készített, aki az ütközés pillanatában éppen a Viking Sigyn hajóorrában állt és a telefonjával videózott. Ezen a videón közvetlen közelről látszik, hogy a szállodahajó maga alá gyűri a Hableánnyal. 

Május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó 21 óra 4 perc körül összeütközött az előtte haladó Hableánnyal. A városnéző hajó alig hét másodperc alatt süllyedt el, fedélzetén 33 dél-korai turistával és a kétfős magyar személyzettel. A balesetet csak heten élték túl, egy személyt azóta sem találtak meg. 

Az ügy egyedüli gyanúsítottja a Viking Sigyn ukrán kapitánya, aki ellen vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelhetnek vádat.

Pál Adrián rendőr ezredes, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese  a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrség külön büntetőeljárásban vizsgálja a baleset helyszínén megállás nélkül áthaladó Viking Idun kapitányának felelősségét is. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport