44 tonna rejtélyes nyugdíjaskrumpli érkezett Óbudára

2019.10.16. 17:59 Módosítva: 2019.10.16. 18:04

A 168 Óra olvasója szúrta ki, hogy reggel megjelent egy kamion az óbudai Gyenes utca lakótelepi parkolójában, és lerakott egy platónyi krumplit. Kimentünk, hogy utánanézzünk az égből pottyant burgonyának: vajon elkésett választási krumpliról van szó, vagy jutalomburgonyát oszt a túl magabiztos, de vasárnap mégis leváltott óbudai vezetés?

A helyszínen többekkel sikerült beszélni, és a következő megfejtés bontakozott ki: a burgonyát azért hozták, hogy pénteken és szombaton nagyon olcsón, 15 forint/kilós akciós áron elosztogassák a környékbeliek között. Addig a krumplihegyet biztonsági őr védi a dézsmálóktól, akik már a mai nap is bepróbálkoztak.

Ahhoz, hogy hozzá lehessen jutni az áhított olcsó burgonyához, jegyet kell igényelni majd a krumpli mellett felállított sátorban. Helyiek szerint a jogosultságot a legutóbbi önkormányzati lapban határozták meg.

Megnéztük, és valóban: a krumpliosztást a helyi újság október 5-i számában hirdette meg az önkormányzat, elsősorban kerületi kisnyugdíjasok, szociálisan rászorultak, közfoglalkoztatottak és családok számára, és tényleg, a pár nappal a választások utánra. Az is kiderült, hogy nemcsak a Gyenes utcában, hanem még másik nyolc helyszínen felvehető Bús Balázs leköszönő polgármester ajándéka az óbudaiak számára.

Frissítés: Óbudai olvasónk jelezte, hogy a krumpliakciót minden évben megrendezik, húsz éve hagyomány a kerületben. Ezzel együtt az idei akció meghirdetésének (október 5.) és a krumpli kiosztásának (október 18.) dátumai olyan szerencsétlenül ölelik körbe a választás időpontját, hogy az akciót még akkor is a kampány részévé teszik, ha azt a szervező esetleg jóhiszeműen nem is akarta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek