Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Jön az igazi ősz, jönnek a mínuszok

2019.10.27. 17:46 Módosítva: 2019.10.27. 18:18

Jelentős lehűlés váltja a hosszúra nyúlt vénasszonyok nyarát: a jövő héten többfelé napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet, a leghidegebb órákban pedig helyenként már mínuszok is lehetnek, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

Hétfő délelőtt feloszlik a köd, majd megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen valószínű – többnyire kisebb – eső, záporeső. Délen és délkeleten még több órára kisüt a nap, itt nem valószínű csapadék. Napközben északnyugaton és az északi határvidéken 11-16, másutt többnyire 18-23 fok között várható. A leghidegebb órákban 1-10 fok lesz.

A hét többi napján várhatóan így alakul az időjárás az OMSZ előrejelzése szerint:

  • Kedden már többfelé várható eső vagy zápor, megélénkül a szél is. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű.
  • Szerdán napközben nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és plusz 5 fok között valószínű, de a szélvédett északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Napközben 8-12 fokig melegszik a levegő.
  • Csütörtökön több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok 8-13 fok között alakulnak.
  • Pénteken, azaz mindenszentekkor napközben felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, estétől már csapadékra is számíthatunk. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 7-14 fok között alakul.
  • Szombaton, a halottak napján többfelé várható eső, zápor. A szél megélénkül, néhol megerősödik. A leghidegebb órákban 2-7 fok lesz. Napközben 8-15 fokig melegszik a levegő.
  • Vasárnap szintén csapadékkal kell számolni, de olykor kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között alakul.