Taksony
-2 °C
3 °C

Több hegycsúcson is havazik

2019.10.30. 11:06 Módosítva: 2019.10.30. 14:24

Említettük, hogy szerdán sem lesz épp szívderítő az időjárás, sokfelé eső, zápor várható, de havat nem jeleztek előre, pedig az Időkép.hu szerint esik a hó, fotójuk, sőt, live-juk is van róla. A Börzsöny harmadik legmagasabb hegyén, a 864 méter magas Nagy-Hideg-hegyen havazik éppen, a magasabb hegycsúcsokon csak pár fokkal van 0 fok felett a hőmérséklet. Ahogy írják, „ez a hideg levegő került átfedésbe a nyugatról érkező csapadékzónával a Nagy-Hideg-hegyen, aminek havazás lett az eredménye."

Időközben a csapadékzóna elérte a Mátrát, így a Kékestetőn is elkezdett hullani a hó, de az Időkép.hu hajag-tetői és a pilis-tetői webkameráin isláttak hópelyheket. A Kékesen, Hajag-tetőn és Pilis-tetőn 2 fok körül van a hőmérséklet, a Nagy-Hideg-hegyen 1 fok körül, a Kendig-csúcson pedig fagypontig hűlt a levegő. 

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-nek azt mondta: frontzóna van az ország felett. Ennek nyomán a magasabb hegycsúcsokon hullhat pár szem hó, de érdemi havazás nem várható. A hétvégén ismét melegedés várható. Egyes helyeken 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet lehet – közölte a meteorológus. Boldog októbert kívánunk!