Keményen lecsaptak a férfiakra, akik koszorúval fenyegettek egy rendőrt

2019.10.31. 14:44

A rendőrség körözési toplistája élére került az a férfi, akinek megbízásából egy szabolcsi határrendészt próbáltak megfélemlíteni, ennek megfelelően a videón látható készültséggel kapták el:

A 37 éves ukrán-magyar kettős állampolgár két magyar férfit bízott meg, hogy október 20.-ra virradóan egy fenyegető, a rendőr halálára utaló felirattal ellátott koszorút helyezzenek el egy határrendész házánál. A megbízó egy korábbi rendőri intézkedés miatt haragudott a rendőrre. 

Ráadásul az ukrán férfi szerint a rendőr akadályozza a határ közelében végzett cigaretta csempészetet is, ezért meg kell őt félemlíteni.

A koszorú
A koszorú

A rendőrség hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás miatt folytat eljárást.

A nyomozás során több szakértői vélemény beszerzése, tanúk kihallgatása és a Nemzeti Védelmi Szolgálat segítsége révén öt napon belül sikerült elfogni két környékbeli magyar állampolgárságú férfit, akik 50 000 forintot kaptak a koszorú kihelyezéséért.

Megbízójuk, Anti Viktor ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrség kéri, hogy aki a keresett férfi jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (4400 Nyíregyháza, Bujtos utca 2.), telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón.