Kilencvenezer diák jelezte, hogy menne az ingyenes külföldi nyelvtanfolyamra

2019.11.07. 08:30

Kilencvenezer diák jelezte, hogy részt venne a kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a jelentkező diákok a csoportos kiutazást választják inkább az egyéni helyett.

Februárban derült ki, hogy 2020/2021-es tanévtől évente 140 ezer diákot érint és 90 milliárd forintba kerülhet a 9. és a 11. évfolyamra járó tanulók kéthetes külföldi nyelvi kurzusa. Ettől pedig azt remélik, hogy a kétszer kéthetes, nyelvi környezetben tanulás reális lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy használható nyelvtudásra tegyenek szert. 

Bartos Mónika, miniszteri biztos szerint az érdeklődők 80 százaléka angol nyelvterületre utazna, 17 százaléka német nyelvű tanfolyamra, három százalék pedig franciára jelentkezik.

A biztos azt is mondta, nincs olyan kitétel, miszerint az nem mehet erre a külföldi tanfolyamra, akinek már megvan a középfokú nyelvvizsgája.

A részletes pályázati felhívás és a nyelviskolák képzési kínálata november 30-tól lesz elérhető. Ezután a diákok felvehetik a kapcsolatot  a kiválasztott nyelviskolával, és beszerezhetik tőlük a befogadó nyilatkozatot, hogy az a kezükben legyen, mire benyújtják a pályázatot.

A hazai nyelvoktatás hatékonyságáról, a külföldi nyelvtanulás előnyeiről és buktatóiról  ebben a cikkünkben írtunk.