Domonkos, Dominika
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Széfnek használta a cserépkályhát az idős férfi, akit kiraboltak Fóton

2019.11.15. 09:00

Több millió forintnyi készpénzt, külföldi valutát, aranyékszert és takarékkönyvet is tárolt a hálószobájában, egy cserépkályha tűzterébe rejtett fémdobozban az a 75 éves férfi, akit a Police.hu szerint november 2-án raboltak ki. 

N3467033
Fotó: Police.hu

Fóton, a Tátra utcában található családi házba a rendőrség tájékoztatása szerint éjszaka, fél 12 körül jutott be a 25 éves gyanúsított, Sz. László. A házban lakó idős férfi megpróbálta megakadályozni, hogy a rabló elvigye a széfként használt cserépkályhából az értékeit, de ekkor a támadó meglökte őt, a földre esett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rabló a dobozzal együtt először elmenekült a helyszínről. Nem sokkal később valamiért visszatért Sz. László az idős férfi házába, ekkor azonban egy zseblámpa segítségével kergette el őt a korábban már kirabolt férfi.

Sz. Lászlót a rendőrök november 14-én a fóti otthonában fogták el. A rendőrkapitányságon ezután pozitív lett a kábítószer-gyorstesztje.  A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását is.

N3468717
Fotó: Police.hu

A férfinál tartott kutatás során a nyomozók a bűncselekményből származó készpénz egy részét, az aranyékszereket és a takarékjegyet, valamint kábítószergyanús növényi törmeléket és kábítószer fogyasztáshoz szükséges eszközöket találtak a rendőrök, ezeket le is foglalták.

Sz. László ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság rablás és kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.